7 tips voor een zorgeloze werkdag

Tips werk

Op het werk is het extra vervelend als u te maken heeft met een overactieve blaas. Het is toch anders dan thuis. Collega’s waar u zich voor schaamt, een toilet die door meerdere mensen gebruikt wordt. Kortom, de combinatie werken en urineverlies vraagt om extra aandacht. Met onderstaande tips helpt Depend u aan een zorgeloze werkdag!

Tip 1. Zorg voor een goede werktas

Extra verband, plastic zakjes, ondergoed en reservekleding geven u waarschijnlijk een gevoel van zekerheid. Zorg voor een tas waar het allemaal in past en die u mee kunt nemen naar uw werk en ook naar het toilet. Draag ook bij voorkeur donkere lange broeken. Eventueel urineverlies is daarin veel minder zichtbaar.

Tip 2. Weet waar het toilet is

Werkt u weleens op een andere locatie, bezoekt u klanten of heeft u afspraken elders? Ga dan bij aankomst direct naar het toilet. Dan weet u precies waar het toilet is als u plotseling dringend moet.

Tip 3. Laat u niet verrassen

Ga volgens een vast tijdsschema naar het toilet. Bijvoorbeeld elke 2 uur, of hanteer een ander tijdschema dat bij u past. Dan wordt u niet verrast. Hebt u een mobiele telefoon? Stel dan thuis al de wekker in op de gewenste tijdstippen. Dat kan ook op uw computer. Dan kunt u in de hectiek van de dag nooit uw toiletbezoek of medicatie vergeten.

Tip 4. Koop aangepast ondergoed

Bent u bang dat het verband gaan schuiven? Draag dan geen boxershorts maar koop strakker ondergoed dat goed aansluit, bijvoorbeeld met een kort pijpje.

Tip 5. Zorg voor een toegerust toilet

Vrouwen zijn vanwege hun menstruatie gewend om met verband om te gaan, veel mannen hebben daarom meer schroom. Ook zijn vrouwentoiletten vaak groter en hebben ze altijd pedaalemmers. Is dat bij u niet het geval? Ga dan naar het invalidentoilet of informeer bij uw werkgever wat de mogelijkheden zijn. Een pedaalemmer is altijd te regelen.

Tip 6. Licht uw leidinggevende in

Naar het toilet gaan duurt langer dan normaal als u materiaal en soms ook kleding verwisselt. Dat betekent dat u niet alleen vaker, maar ook langer van uw plaats bent. Dit kan uw werktempo of productie beïnvloeden. Hoewel veel mensen het onderwerp willen vermijden, is het toch raadzaam personeelszaken, uw leidinggevende of directe collega’s in te lichten. Om begrip te vragen, maar ook om misverstanden te voorkomen kan het goed zijn uw urineverlies bespreekbaar te maken.

Tip 7. Gebruik een zwaarder product

Als u weet dat u een drukke dag voor de boeg hebt, er lange vergaderingen op het programma staan, u veel trappen moet lopen of u lichamelijk zwaarder werk moet doen, gebruik dan een wat zwaarder materiaal dan normaal.

Meer tips?

Op onze Tips-pagina staan nog meer handige tips over het omgaan met urineverlies. Meld u hieronder aan voor de nieuwsbrief en ontvang alle tips in uw mailbox.

® Gedeponeerd handelsmerk van Kimberly-Clark Worldwide, Inc. © KCWW. Alle rechten voorbehouden.

Tot en met zondag 24 maart: 3 halen = 2 betalen. LET OP: Maandboxen zijn bij deze actie uitgesloten Bekijk actievoorwaarden Sluiten

0
Winkelmandje
Cookie Settings