Veelgestelde vragen

We begrijpen dat u zeker wilt weten dat u het juiste incontinentiemateriaal kiest. Onze handige “Help-mij-kiezen-functie” helpt u op weg. Doorloop de vragen, en de producten die het meest bij uw situatie passen, verschijnen op uw scherm.

Bestellen in de webshop is heel eenvoudig. Lees de uitgebreide uitleg op de pagina ‘Gemakkelijk en snel bestellen‘.

Bestelt u op werkdagen voor 23:00 uur, dan doen wij er alles aan om uw bestelling de volgende dag te bezorgen. Bestelt u in het weekend dan wordt uw bestelling in principe op dinsdag geleverd. Woont u in een verder afgelegen gebied in België, hou dan s.v.p. rekening met een dag extra bezorgtijd.

Voor levering in Nederland heeft u de volgende opties:

 • Bezorging met DHL
  Verzendkosten: €4,95 per bestelling. Gratis verzending vanaf €30
 • Bezorging met PostNL
  Verzendkosten: €5,95 per bestelling. Gratis verzending vanaf €40

Nee. Op depend.nl is het gebruik van betaalmethoden zoals iDeal kosteloos.

We leveren uw bestelling op een discrete wijze bij u thuis af. Mocht u niet thuis zijn, leveren we uw bestelling op een later moment bij u af.

Tot 14 dagen na ontvangst van uw bestelling heeft u het recht om af te zien van uw aankoop, zonder boete en zonder opgave van reden. Lees de uitgebreide uitleg op de informatiepagina ‘Retouren‘.

Onze webshop verplicht u, net als de meeste andere webshops, een e-mailadres in te vullen bij uw bestelling. Wanneer u geen e-mailadres heeft vragen wij u contact op te nemen met onze klantenservice via (+31) 010 – 307 6369 en uw bestelling telefonisch door te geven.

Ja, dat is mogelijk. En daarbij gelden dezelfde regels als voor Nederland: voor 17.00 uur besteld is de volgende werkdag bezorgd (m.u.v. afgelegen gebieden) en de verzendkosten bedragen 4,95 (bij een bestelling boven de 30 euro zijn de verzendkosten gratis).

Indien u uw incontinentiemateriaal in onze webshop besteld, krijgt u deze deels of niet vergoed. Klik hier voor meer informatie.

Bij het bestellen van een probeerpakket vind u onderaan het bestelformulier een een blokje waarin u moet aanvinken dat ‘u geen robot bent’. Wij zijn genoodzaakt deze zogenaamde captcha techniek toe te passen om te voorkomen dat kwaadwillenden honderden probeerpakketten tegelijk bij ons bestellen. U – als ‘niet-robot’ kunt gewoon een vinkje zetten in het vakje. Mogelijk wordt u vervolgens nog gevraagd een aantal afbeeldingen aan te klikken. Dit is de laatste controle die uitgevoerd moet worden. Daarna kunt u uw bestelling afronden.

Depend.nl is aangesloten bij WebwinkelKeur. In lijn met de regels van dit keurmerk zullen wij altijd samen met u trachten tot een goede oplossing te komen bij een eventueel geschil. Indien wij er onderling niet uit zouden komen, biedt WebwinkelKeur een onafhankelijke geschillencommissie in samenwerking met Geschilonline.

Dat verschilt van persoon tot persoon. Depend® producten zijn ontworpen om -afhankelijk van de hoeveelheid vloeistof- meerdere urinelozingen en verscheidene hoeveelheden vloeistof op te kunnen nemen. Dat betekent dat u minder vaak hoeft te wisselen. Gebruik de help-me-kiezen pagina om het Depend-product te vinden dat het best bij u past.

Depend-producten zijn gemaakt voor éénmalig gebruik en kunnen daarna bij het restafval weggeworpen worden. Deponeer geen materiaal in het toilet, zo voorkomt u verstopping .

Naast het gebruik van het juiste incontinentiemateriaal kunt u een aantal simpele adviezen opvolgen om uw klachten te helpen beperken.

 • Ga regelmatig naar het toilet, stel het urineren niet uit en neem de tijd. Ledig de blaas volledig en zet vooral geen kracht tijdens het uitplassen.
 • Drink minimaal 6 tot 8 glazen water per dag om uw blaas gezond te houden. Als u minder drinkt, wordt uw urine geconcentreerder en kunnen sommige bestanddelen in uw urine irritatie aan de wand van de blaas en de urinebuis veroorzaken.
 • Pas op met wat u eet en drinkt. Sommige ingrediënten kunnen namelijk uw blaas prikkelen, zoals cafeïne, alcohol, producten met een hoge zuurgraad (bijv. citrusvruchten, tomaten), chocolade, kunstmatige zoetstoffen, pittige kruiden en koolzuurhoudende dranken. Neem de tijd om te ontdekken welke etenswaren of dranken uw incontinentieklachten verergeren en probeer deze zo min mogelijk te consumeren.
 • Let op uw gewicht. Overgewicht veroorzaakt namelijk extra druk op uw blaas en de omringende spieren. Afvallen kan helpen om incontinentieklachten te verminderen. Raadpleeg uw huisarts voor ondersteuning bij gewichtsverlies.
 • Doe regelmatig bekkenbodemoefeningen. Besteed hier iedere dag 5 tot 10 minuten aan om zo de spieren te trainen die de doorvoer van urine beheersen.

Ja, alle Depend-producten zijn pH-neutraal en alle materialen die erin verwerkt zijn, zijn vooraf getest op een eventuele reactie van de huid.

Urine-incontinentie is de medische term voor iedere vorm van ongewenst urineverlies waarbij de beheersing over het ledigen van de blaas ontbreekt.Het is een veel voorkomende aandoening die zowel mannen als vrouwen kan overkomen. In Nederland hebben naar schatting ruim een miljoen mensen last van licht tot zwaar urineverlies. Door de toenemende vergrijzing -steeds meer mensen bereiken een hogere leeftijd- zal dit aantal in de toekomst verder toenemen.

Urine-incontinentie kan meerdere oorzaken hebben. Het kan ontstaan door verzwakte blaasspieren, complicaties na een operatie, een herseninfarct of chronische ziektes zoals diabetes, MS en Parkinson. Andere ziektes die de zenuwen van de blaas of het ruggenmerg aantasten, kunnen ook urine-incontinentie veroorzaken. Specifiek bij vrouwen kan de oorzaak liggen in complicaties tijdens de zwangerschap, de bevalling of door een chirurgische ingreep aan de baarmoeder. Bij mannen liggen prostaatproblemen vaak ten grondslag.

Ja, er zijn meerdere vormen van incontinentie: stress incontinentie, aandrang incontinentie, overloop incontinentie en functionele incontinentie. Alles over de oorzaken van incontinentie, vindt u hier.

Het is verstandig om uw huisarts te raadplegen als u last hebt van ongewenst urineverlies. U hoeft zich niet te schamen. Incontinentie is een veel voorkomende aandoening waar uw huisarts zeker bekend mee is. Voordat u gaat, is het goed om bij te houden hoeveel vloeistof u drinkt op een dag, hoe vaak u naar het toilet gaat en hoeveel urine u ongeveer verliest. Verliest u druppels, scheuten of de volledige blaasinhoud? Ook de omstandigheid waarin u urine verliest is van belang. Gebeurt het spontaan of vooral tijdens inspanning, lachen, hoesten of niesen?

Uw lichaam slaat urine op in de blaas. Tijdens het urineren trekken spieren van de blaas samen om urine naar de urinebuis te laten stromen. Op hetzelfde moment ontspannen de spieren rondom de urinebuis om de passerende urine door te laten. Er is sprake van incontinentie als urine de blaas en urinebuis verlaat zonder dat u hier controle over hebt.

Bedenk eerst welke mensen u op de hoogte wilt brengen van uw incontinentie en kies een geschikt moment in een rustige omgeving om het te vertellen. Bedenk vooraf hoe u het wilt gaan zeggen, leg uit wat er precies aan de hand is, welk effect dit urineverlies heeft op uw leven en welke behandeling u volgt. Biedt de mensen die u het vertelt de gelegenheid om vragen te stellen. Waarschijnlijk verwacht u dat zij er veel moeite mee zullen hebben of heftig zullen reageren op het nieuws. Volgens deskundigen blijkt dat in de praktijk vaak mee te vallen. Juist doordat u hen in vertrouwen neemt, ontstaat er meer begrip en kan de band juist sterker worden.

 • Zorg er voor dat u het juiste incontinentiemateriaal gebruikt, dus een goed passend product in de juiste maat met voldoende absorptie. De producten van Depend maken gebruik van superabsorberende materialen die vloeistoffen vasthouden en geurtjes voorkomen. Gebruik zeker geen producten die hier niet voor bedoeld zijn, zoals maandverband of tissues. Deze producten zijn onvoldoende in staat om de urine en de daarbijhorende geur vast te houden. De Help-me-kiezen-functie op onze site helpt u bij het vinden van het product dat het best bij u past.
 • Vermijd het drinken van cafeïne. Dit bestanddeel van koffie drijft vocht af waardoor u meer last hebt van urineverlies. Drink 6-8 glazen water per dag om te voorkomen dat de wand van uw blaas en urinebuis geïrriteerd raken door te geconcentreerde urine.
 • Doe regelmatig bekkenbodemspieroefeningen. U kunt deze ook op het werk doen zonder dat uw collega’s het merken.

Als u last hebt van incontinentie, betekent dat zeker niet dat u minder mobiel hoeft te zijn. Een goede voorbereiding is wel van belang. Hier volgen enkele tips:

 • Neem voldoende reserveproducten mee. De producten van Depend zijn discreet en hygiënisch per stuk verpakt zodat ze zeer geschikt zijn om mee te nemen.
 • Houd plastic zakjes binnen handbereik om gebruikte producten in te stoppen en weg te gooien. Tip: gebruik ondoorzichtige zakjes zodat de inhoud niet zichtbaar is.
 • Maak een tijdschema zodat u met regelmaat uw gebruikte product verwisselt.
 • Kijk vooraf waar de toiletten zich bevinden, zeker op plaatsen waar u wat langer verblijft.

Depend® heeft een uitgebreid assortiment producten die speciaal zijn ontwikkeld om mannen en vrouwen bescherming te bieden bij ongewenst urineverlies. De kern van onze superabsorberende materialen houdt vloeistof vast en voorkomt geurtjes. Daarnaast bieden de producten van Depend zekerheid, bewegingsvrijheid en een perfecte pasvorm specifiek voor mannen en vrouwen.

Juist omdat vrouwen en mannen een andere lichaamsbouw hebben, levert Depend® specifieke producten voor vrouwen en voor mannen. Dit garandeert absorptie op de juiste plek, een betere pasvorm en meer zekerheid. Gebruik de help-me-kiezen pagina om het product van Depend te vinden dat het best bij u past.

De prostaat is een kleine klier die een onderdeel is van het mannelijk voortplantingssysteem en de vorm en afmeting heeft van een walnoot. Deze klier omsluit een deel van de urinebuis, die de urine vanuit de blaas afvoert. Vergrote prostaatklieren kunnen de urinebuis blokkeren waardoor het urineren wordt belemmerd.Door de prostaat operatief te verwijderen of uit te schakelen via bestraling, kan storing ontstaan in het mechanisme dat urine in de blaas houdt. Dit kan resulteren in incontinentie. Bestraling kan de capaciteit van de blaas verminderen en samentrekkingen veroorzaken die de urine naar buiten perst. Soms beschadigen operaties de zenuwen, waardoor de controle over de blaas vermindert.

Prostatitus. Dit is een ontsteking van de prostaat (meestal bacterieel) die behandeld kan worden met antibiotica.Vergrote prostaatklier. De prostaatklier wordt bij bijna alle mannen groter naarmate de leeftijd stijgt. In sommige gevallen kunnen hierdoor problemen ontstaan. De aandoening staat bekend als ‘benigne prostaathyperplasie’ (BPH). Het is een bekend probleem en treft meer dan 50% van mannen boven de 60 jaar. BPH vertoont symptomen die van man tot man variëren en kan op verschillende manieren behandeld worden. Afhankelijk van de ernst van de klachten kan BPH onder controle gehouden worden door de levensstijl te veranderen, via medicatie of middels een operatie. Sommige van deze behandelingen, met name een operatie, kunnen incontinentie tot gevolg hebben.Prostaatkanker. Hier ontstaat een kwaadaardige tumor in de prostaatklier die zich door het lichaam kan verspreiden en zeer ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Pas uw leefpatroon aan:

 • Ga regelmatig naar het toilet om te urineren, stel niet uit en neem de tijd. Ledig de blaas volledig en zet vooral geen kracht tijdens het uitplassen.
 • Drink minimaal 6 tot 8 glazen water per dag om uw blaas gezond te houden. Als u minder drinkt, wordt uw urine meer geconcentreerd en kunnen sommige bestanddelen in uw urine eerder irritatie aan de wand van de blaas en de urinebuis veroorzaken.
 • Pas op met wat u eet en drinkt. Sommige ingrediënten kunnen uw blaas prikkelen, zoals cafeïne, alcohol, producten met een hoge zuurgraad (citrusvruchten, tomaten), chocolade, kunstmatige zoetstoffen, pittige kruiden en koolzuurhoudende dranken. Neem de tijd om te ontdekken welke etenswaren of dranken uw incontinentieklachten verergeren en probeer deze zo min mogelijk te consumeren.
 • Let op uw gewicht. Overgewicht veroorzaakt extra druk op uw blaas en de omringende spieren. Afvallen kan helpen om incontinentieklachten te verminderen. Raadpleeg uw huisarts voor ondersteuning bij gewichtsverlies.
 • Doe regelmatig bekkenbodemspieroefeningen. Besteed hier iedere dag 5 tot 10 minuten aan om zo de spieren te trainen die de doorvoer van urine beheersen.
 • Medicatie. Er bestaan medicijnen die de blaascapaciteit kunnen verhogen en de frequentie van urineren kunnen verlagen. Daarnaast kan het zijn dat u al medijnen gebruikt die een negatieve invloed hebben op uw urineverlies en is het in overleg met uw arts mogelijk om van medicatie wisselen.
 • Neuromusculaire elektrische stimulatie. Deze behandeling wordt gebruikt om de zwakke spieren rond de blaas te stimuleren en op die manier meer controle over de blaas te krijgen.
 • Operatieve ingrepen:
  • Kunstmatige kringspier. Dit betreft een medisch apparaatje dat in het lichaam wordt aangebracht en door de patiënt zelf kan worden bediend. Door middel van een pompje kan de druk in een manchet rondom de urinebuis worden verhoogd of verlaagd. Hierdoor kan de doorgang van urine in de urinebuis worden gereguleerd.
  • Sling. Dit is een synthetische chirurgische band die geplaatst wordt op een bij de blaas gelegen gedeelte van de urinebuis waardoor deze licht wordt dichtgedrukt en in een nieuwe positie komt te liggen. Hierdoor kunnen incontinentieklachten soms verholpen worden.

De unieke 4-in-1-technologie zorgt voor een superieure bescherming en een comfortabel en veilig gevoel. Veel vrouwen met urineverlies gebruiken nog steeds gewone inlegkruisjes of maandverband. Deze materialen houden urine en geurtjes onvoldoende vast. Het gebruik van een speciaal inlegkruisje of verband voor urineverlies geeft superieure bescherming en een comfortabel en veilig gevoel. Onze unieke 4-in-1-Technologie zorgt voor snelle absorptie, een ultiem droog gevoel (3x droger dan maandverband), geurprotectie en optimale bescherming tegen lekken.

De Ultra Mini inlegkruisjes, de Mini en Normal verbanden worden door Kimberly-Clark in China geproduceerd. De Normal Plus, Extra, Super, Super Plus en Maximum verbanden worden door Kimberly-Clark in Vietnam geproduceerd.

® Gedeponeerd handelsmerk van Kimberly-Clark Worldwide, Inc. © KCWW. Alle rechten voorbehouden.
0
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leegTerug naar de winkel
Apply Coupon