Gewoon alles doen wat ik wil

Vrouw aan het ontbijt

Ik heb altijd al een actief leven gehad en hou van reizen, wandelen, fietsen en dansen. Ook sport ik nog regelmatig, misschien niet meer zo intensief als vroeger, maar toch nog steeds met veel plezier. Toen ik last kreeg van incontinentie was eigenlijk mijn grootste angst dat ik al mijn activiteiten zou moeten opgeven. Ik heb er best van wakker gelegen, dat geef ik eerlijk toe. Gelukkig is dat geen werkelijkheid geworden en ben ik de dingen blijven doen die ik altijd al deed.

Inmiddels ben ik oma geworden en geniet volop van mijn kleinkinderen. Dat kan af en toe best inspannend zijn. Als ik zo’n kleine lieverd optil voor een knuffel, mag urineverlies niet het eerste zijn waar ik dan aan denk. En ja, die inspanning van het tillen wil er nog wel eens voor zorgen dat er extra druk op mijn blaas ontstaat, net als hoesten, lachen en niezen trouwens.

Aangezien ik dan best wel flinke scheuten urine verlies, gebruik ik overdag Depend Verband Extra in mijn ondergoed. ’s Nachts draag ik Depend Pants Normal, een absorberend broekje, omdat deze comfortabel blijft zitten en me beschermt zelfs als ik forse scheuten verlies bij het opstaan. Als ik langere reizen maak, bijvoorbeeld met het vliegtuig op vakantie, gebruik ik ook deze pants. Niemand die iets merkt aan me en dat geeft me voldoende zekerheid om ontspannen te genieten. Hoewel ongewenst urineverlies een vervelende klacht is die een behoorlijke impact heeft op je leven, heb ik gemerkt dat ik gewoon alles kan doen wat ik wil.

® Gedeponeerd handelsmerk van Kimberly-Clark Worldwide, Inc. © KCWW. Alle rechten voorbehouden.
Cookie Settings