Ongewild urineverlies

Ongewild urineverlies is een vervelend probleem dat in het dagelijks leven voor ongemak en onzekerheid kan zorgen. Degenen die er last van hebben staan vaak nog volop in het leven en voelen zich dus beperkt in hun doen en laten. Urineverlies is komt echter regelmatig voor, en er bestaan veel manieren om er zelf iets aan te doen.

De oorzaken van ongewild urineverlies

Er kunnen verschillende aanleidingen waardoor u op ongewenste momenten uw urine niet volledig kunt ophouden. Wanneer u een zwakke blaas heeft kan krachtsinspanning er bijvoorbeeld voor zorgen dat u onverwachts wat druppels urine verliest. Ook overgewicht, medicatie en stress zijn veel voorkomende boosdoeners. U kunt ook last hebben van overloopincontinentie waarbij de knijpkracht van uw blaas onvoldoende functioneert en deze te vol raakt. Het gevolg is dat u, doordat u niet kunt plassen, druppeltjes urine verliest wanneer de blaas overloopt. Verder kan het zijn dat u, door lichamelijke beperkingen, niet tijdig bij het toilet kunt komen.

Doelgroep-gerelateerde oorzaken voor urineverlies

In sommige gevallen is ongewild urineverlies gekoppeld aan uw geslacht, of de levensfase waarin u zich bevindt. Bij mannen kan bijvoorbeeld een gezwollen prostaat of een ontstoken urinebuis voor plasproblemen zorgen. Veel vrouwen die kinderen hebben gekregen hebben zwakkere bekkenbodemspieren waardoor een bemoeilijkte controle over urineverlies kan ontstaan. Boven de 55 jaar spelen soms ouderdoms-gerelateerde aandoeningen (zoals bijvoorbeeld diabetes) een belangrijke rol in uw incontinentieklachten. Verminderde mobiliteit kan bij ouderen met fysieke problemen ook bijdragen aan incontinentie.

Miljoenen mensen krijgen op dagelijkse basis te maken met incontinentie. U staat hierin dus niet alleen.

Oplossingen voor ongewild urineverlies

Miljoenen mensen krijgen op dagelijkse basis te maken met incontinentie. U staat hierin dus niet alleen. Wel is het belangrijk dat u een goede oplossing vindt, passend bij uw persoonlijke klachten en oorzaken. Een eenvoudig dieet kan vaak al veel ongerief verhelpen. Het vermijden of verminderen van het gebruik van citrusvruchten, koolzuurhoudende drank, gekruid voedsel en/of cafeïne kan helpen uw plasproblemen te verminderen. Hetzelfde geldt voor het verliezen van gewicht; (over)gewicht kan sterk bijdragen aan incontinentieklachten. Minder drinken is overigens geen goed idee; uw lichaam heeft voldoende vocht nodig om gezond te kunnen functioneren en een verminderde vochtinname kan weer andere vervelende kwalen veroorzaken. Naast het aanpassen van uw levensstijl kunnen blaastrainingen en vergelijkbare bekkenbodemspier-oefeningen bijdragen aan een verbeterde blaasfunctie.

Op pad met een veilig gevoel

Ook wanneer u begonnen bent met het aanpassen van uw levensstijl en eetgewoonten kan het prettig zijn om met een beschermd gevoel op pad te gaan. Hiervoor bestaan er efficiënte hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld absorberend ondergoed, inlegkruisjes, speciale inleggers voor mannen en comfortabel verband met een hoge opnamecapaciteit. U kunt deze artikelen voor ongewild urineverlies snel en eenvoudig in discrete verpakkingen online bestellen bij Depend. Zo kunt u meteen weer beginnen met het oppakken van uw actieve leven. Van alle artikelen op onze website kunt u een kosteloze probeerverpakking bestellen of voor meer persoonlijke informatie over oplossingen voor ongewild urineverlies contact opnemen met de gratis advies- en informatielijn!

® Gedeponeerd handelsmerk van Kimberly-Clark Worldwide, Inc. © KCWW. Alle rechten voorbehouden.

Tot en met zondag 24 maart: 3 halen = 2 betalen. LET OP: Maandboxen zijn bij deze actie uitgesloten Bekijk actievoorwaarden Sluiten

0
Winkelmandje
Cookie Settings