Wims leven

met ongewild urineverlies

“Ik kan eindelijk weer genieten van de dingen die ik het liefst doe”

Over incontinentie wordt weinig gesproken. Er heerst een taboe op dit onderwerp, waardoor het lastig is om dit met familie en vrienden bespreekbaar te maken. Maar hoe gaan andere mensen om met incontinentie? Wat doen zij om hun gewone leven te behouden? Deze vragen kunnen wellicht bij u opkomen als u te maken krijgt met ongewild urineverlies.

Daarom vertelt Wim* ons zijn verhaal over het leven met ongewild urineverlies. Hopelijk kan zijn ervaring u helpen om het leven met incontinentie gemakkelijker te maken.

Het verhaal van Wim (52)

Wim heeft een druk leven met veel sociale contacten. Hij houdt ervan om gezellig op visite te gaan bij vrienden en familie. Ook gaat hij regelmatig de stad in met zijn partner Sonja. Hier gaan ze lekker winkelen en stoppen ze onderweg voor een kopje koffie of wat frisdrank op het terras. Heerlijk!

Soms merkte Wim dat hij plots aandrang had om naar het toilet te gaan. Als hij niet snel een plek kon vinden om te plassen, ontstond er wat paniek bij Wim. Wanneer hij niet op tijd het toilet haalde, verloor hij druppels of kleine scheutjes urine. Een vervelende situatie, waar hij zich erg voor schaamde. Wat als iemand merkte dat hij last had van urineverlies? En wat zou zijn partner er van vinden?

“Het heeft best lang geduurd voor ik mijn klachten durfde te bespreken met mijn partner Sonja. Ik schaamde me en wist niet goed hoe ik er over moest beginnen. Wat zou zij er van vinden?” 

Praten over urineverlies is voor veel mensen die er mee te hebben erg lastig. Na een tijdje besloot Wim zijn klachten toch voor te leggen aan Sonja. Zij reageerde gelukkig erg begripvol, en vond het vervelend voor hem dat hij zich hier zo voor schaamde.

Samen gingen ze op zoek naar een oplossing. Op internet onderzochten ze de mogelijkheden. Zo kwamen ze uit bij Depend. Het was voor Wim een grote stap om voor het eerst incontinentiemateriaal te gaan proberen. Hij wilde er liever niet aan geloven, maar wist dat zijn huidige situatie ook geen optie was. Hij bestelde een pak van de Depend for men Shields. Een dun verband, wat speciaal ontwikkeld is voor het mannelijk lichaam. Een andere optie was de Depend for men Guards. Dit verband is iets dikker dan de Shields en is geschikt voor regelmatige scheutjes of flinke scheuten. Omdat het bij Wim vaak ging om druppels of kleine scheutjes, koos hij toch voor de Shields.

“Ik wilde mijn urineverlies mij niet laten beperken in wat ik wel en niet kan doen op een dag. We zochten naar een oplossing en kwamen uit bij Depend. Mijn keuze viel op de Depend For Men Shields. Een dun verband wat geschikt is voor een lichte vorm van urineverlies zoals bijvoorbeeld het verliezen van druppels of kleine scheutjes urine.”

Shields

De eerstvolgende keer dat Wim en Sonja samen naar de stad gingen probeerde hij de Shields. Dit gaf hem een gevoel van zekerheid, en hij kon onbezorgd op stap. Eindelijk hoefde hij zich niet meer druk te maken of hij het toilet wel op tijd zou vinden. De Depend For Men Shields zijn namelijk onzichtbaar te dragen in het ondergoed en het is gemakkelijk om ze onderweg te vervangen.

Achteraf zegt Wim dat hij het jammer vindt dat hij niet eerder begonnen is met het gebruik van de incontinentieproducten van Depend. De spanning en onzekerheid die ongewild urineverlies met zich mee bracht is helemaal verdwenen. Nu kan Wim weer genieten van de dingen die hij het liefst doet.

“Ik ben eindelijk af van alle schaamte die ik voelde als ik niet op tijd een toilet kon bereiken. Dat is echt een bevrijding! Nu kan ik weer genieten van mijn dagelijkse uitjes zonder me zorgen te maken of ik wel in de buurt van een toilet ben.”

*Wim en Sonja zijn gefingeerde namen. Hun echte namen zijn bekend bij onze redactie.

Bestel vandaag nog uw oplossing

De incontinentieproducten van Depend geven u ten alle tijden een veilig en beschermd gevoel. Zo kunt u, net als Wim, blijven genieten van de dingen die u het liefst doet. In ons assortiment vindt u een ruime keuze aan incontinentiemateriaal voor mannen en vrouwen. Of u nu nadruppelt na het plassenscheutjes/scheuten urine verliest, of een gedeelte van uw blaasinhoud of de volledige blaasinhoud verliest. Voor iedere vorm is er een geschikt Depend product wat hierbij past. Bent u nog niet zeker welk product het beste bij u past? Dan kunt u de korte vragen in de ‘Help me kiezen-tool‘ invullen zodat u direct een gratis productadvies ontvangt. Bestelt u een pak om het product van uw keuze eens te proberen? Dan kunt u gebruik maken van onze ‘niet-goed-geld-terug garantie‘. Als u niet tevreden bent met het door u bestelde product, krijgt u van ons uw geld terug.

In de Depend webshop bestelt u gemakkelijk, veilig en snel uw oplossing voor ongewilde urineverlies. Vanaf €30 is de verzending van uw bestelling gratis en daarnaast profiteert u van 20% korting als u kiest voor een voordeelbox. Alles wat u op werkdagen voor 21.00 uur bestelt, heeft u de volgende dag al in huis.

  • Discreet bij u thuis geleverd
  • Gemakkelijk en snel bestellen
  • Regelmatig kortingsacties

Meer informatie over incontinentie?

Wilt u graag meer te weten komen over incontinentie? Op onze website vindt u interessante artikelen met handige tips en informatie die u kunnen helpen.

® Gedeponeerd handelsmerk van Kimberly-Clark Worldwide, Inc. © KCWW. Alle rechten voorbehouden.
0
Winkelmandje
Cookie Settings