7 tips voor een zorgeloos dagje uit

In de zomer leven we het liefst buiten. We gaan graag de natuur in om een stuk te fietsen of te wandelen, op pad met de kleinkinderen of genieten met vrienden van een drankje op een terrasje. Laat dit plezier niet verpesten door uw urineverlies. Ga dankzij onderstaande tips goed voorbereid op pad en geniet!

Tip 1. Bekijk voordat u op pad gaat of en waar de openbare toiletten zijn

Of u nu alleen maar een dagje weg gaat of een heel weekend, het is slim om van te voren te kijken waar de toiletten zijn op uw bestemming. Elk attractiepark heeft wel een goede plattegrond waarop de toiletten staan aangegeven. In theaters en bioscopen is meestal een goede wegwijzer naar de toiletten te zien. Door dit vooraf te checken voorkomt u onnodig zoeken als het eenmaal nodig is.

Tip 2. Installeer een van de handige toilet apps op uw smartphone

Bent u op een plek waar u minder bekend bent of geen plattegrond beschikbaar is? Dan zijn de toilet apps een uitkomst. Zo kunt u op uw smartphone eenvoudig zien waar de dichtstbijzijnde openbare toiletten zijn en hoe u daar komt. Wij hebben de volgende twee handige apps gevonden die u hieronder kunt downloaden, door te klikken op het App Store of GooglePlay logo. Doe dat wel direct op uw smartphone:

Hogenood

De HogeNood app is de betrouwbaarste toilet applicatie in Nederland. Met bijna 5.000 gecontroleerde locaties kunt u volledig op de app vertrouwen. De gebruikers van de app beoordelen ook de toiletten en zodoende weet u vantevoren of er een prullenbak op het toilet is en of het toegankelijk is met een eurosleutel.

App Store
Google Play

De Toilet Finder bevat zelfs meer dan 150.000 wc’s. Vind wc’s die GRATIS openbaar toegankelijk zijn, wc’s die toegankelijk zijn voor gehandicapten, en wc’s die door andere gebruikers met 5 STERREN zijn beoordeeld.

App Store
Google Play

Tip 3. Kies het juiste drankje op het terras

Voldoende drinken is belangrijk, zeker met het warme weer. Hoe lekker een koud biertje of een glas wijn op het terras ook is, alcohol kunt u beter laten staan. Maar ook koffie en thee. Deze dranken kunnen de blaas irriteren, wat een gevoel van aandrang veroorzaakt. Water is de ideale drank. Probeer iedere dag zo’n 1,5 liter water te drinken. Te weinig drinken zorgt er namelijk voor dat uw urine geconcentreerder wordt en dat kan er voor zorgen dat uw blaas geïrriteerd raakt en een gevoel van aandrang veroorzaakt.

Tip 4. Vermijd rokerige ruimtes

Rokerige ruimtes, maar ook rokende mensen op het terras, zorgen ervoor dat uw luchtwegen geïrriteerd kunnen raken. En dat kan er voor zorgen dat u sneller moet hoesten of niezen. Niet zo fijn als u last heeft van urineverlies.

Tip 5. Bekijk vooraf het programma van de voorstelling

Gaat u een avond naar het theater? Houd er dan rekening mee dat u tijdens een voorstelling niet altijd even makkelijk naar het toilet kunt gaan. Bekijk daarom altijd vooraf het programma, zodat u weet wanneer de pauze is. En zorg ervoor dat u in de buurt van de deur zit, zodat als het dan toch nodig is, u ongemerkt de zaal kunt verlaten.

Tip 6. Gebruik het juiste incontinentie product

Gebruik van het juiste product is altijd belangrijk, dat hoeven we u niet te vertellen. Wij kunnen ons wel voorstellen dat u op een warme dag, of als u dunnere kleding draagt misschien vaker wilt verschonen. Dan kunt u ook kiezen voor een dunner product met een lagere absorptie. Wij hebben verschillende oplossingen voor licht tot zwaar urineverlies.

Tip 7. Geniet!

Of u nu een avondje uit gaat, een middag gaat fietsen of een heel weekend erop uittrekt, ons belangrijkste advies is: doe het en geniet!

Meer tips?

Op onze Tips-pagina staan nog meer handige tips over het omgaan met urineverlies. Meld u hieronder aan voor de nieuwsbrief en ontvang alle tips in uw mailbox.

® Gedeponeerd handelsmerk van Kimberly-Clark Worldwide, Inc. © KCWW. Alle rechten voorbehouden.

Gratis verzending bij besteding vanaf €30,- Sluiten

0
Winkelmandje
Cookie Settings