Ik heb mijn leven er nu op aangepast en dat werkt goed

Man met hond

Ik was begin 50 toen ik voor het eerst merkte dat ik na het plassen nog een paar druppels verloor. Aanvankelijk maakte ik mij geen zorgen en dacht dat ik gewoon niet goed had uitgeschut na het plassen. Helaas stopte het soms niet na enkele druppels. Op een gegeven moment werd ik er door een collega op geattendeerd dat er een kleine vochtige plek in mijn beigekleurige broek zat. Ik schaamde me enorm. Ik heb de weken daarna op mijn werk alleen nog donkerkleurige broeken gedragen en deed soms alsof ik gemorst had met water tijdens het handenwassen. Soms propte ik wat opgevouwen toiletpapier in mijn ondergoed, maar dat hielp natuurlijk weinig. Ik durfde zelfs niet meer in mijn auto te stappen uit angst dat ik de bekleding zou bederven.

Toen ik op een gegeven moment een krantenartikel las over prostaatproblemen, viel het kwartje. Vaker plassen, langer plassen, minder krachtige straal, nadruppelen… Ja, dat heb ik ook! Op een rustig moment heb ik het met mijn vrouw besproken. Ze reageerde er echt veel beter op dan ik had verwacht. Eigenlijk had ze al een tijdje door dat mijn ondergoed niet zo fris uit de wasmand kwam en merkte dat ik meer tijd nodig had om te plassen. We zijn toen samen naar onze huisarts gegaan. Voor de zekerheid hebben we wat onderzoeken laten uitvoeren om prostaatkanker uit te sluiten. Erg spannend, maar gelukkig bleek daar geen sprake van.

Ik heb mijn leven er nu op aangepast en dat werkt goed. Ik gebruik Depend Shields in mijn ondergoed, zit comfortabel, houdt me prima droog en niemand die iets ziet of ruikt. Net als vroeger gewoon weer een lichtkleurige broek aan en niet meer die onzekerheid of alles wel goed gaat. Voor ik vanuit huis vertrek, ga ik altijd eerst nog even naar het toilet. Daarna controleer ik of ik voldoende Depend Shields bij me heb voor de rest van de dag. Dat is onderdeel van de vaste routine geworden, net als het denken aan mijn autosleutel en portemonnee.

Sinds ik op advies van mijn huisarts wat meer beweeg, ben ik enkele kilo’s kwijtgeraakt en dat verminderde bij mij de klachten. Met bier en koffie ben ik wat voorzichtiger geworden, drink nu voldoende water en ook dat scheelt. Eerlijk gezegd heb ik af en toe nog wel wat moeite met mijn zelfbeeld, want in m’n hoofd voelde ik me nog een jonge vent. Tja, leuk is anders, maar ik laat mijn leven er echt niet door beheersen.

1 op de 10 Nederlanders heeft te maken met ongewild urineverlies

Dit verhaal van Bram is er slechts één van velen. Gemiddeld heeft maar liefst 1 op de 10 Nederlanders  last van ongewild urineverlies. Helaas is het nog steeds een onderwerp waar een taboe op rust, en waar weinig open over gesproken wordt.

Depend staat dagelijks in contact met mannen die hun verhaal kwijt willen, en hun zorgen met ons delen. Gelukkig kunnen we hen steeds weer geruststellen: ze zijn lang niet de enigen die met ongewild urineverlies te maken hebben. Met behulp van ons incontinentiemateriaal helpen we hen onbezorgd plezier te beleven aan die dingen die ze het liefst doen.

Lees verder

Kennis over urineverlies kan helpen de knop om te zetten, en weer vol vertrouwen te genieten. Op onze site vindt u dan ook een schat aan informatie. Van oorzaken, tot tips om zorgeloos van uw activiteiten te genieten. Lees daarom verder over …

Bent u op zoek naar een oplossing?

Depend heeft een ruim assortiment aan producten die u de bescherming bieden om, net als Bram, onbezorgd te genieten. Producten die u direct in onze webshop kunt bestellen, en dan de volgende dag in huis heeft.

Gebruik onze help-me-kiezen-tool om op basis van een korte vragenlijst een productadvies te krijgen. Dit product kunt u direct in onze webshop bestellen, en zal dan een dag later -in een discrete verpakking- bij u bezorgd worden. Wilt u eerst ervaren of het product geschikt voor u is? U kunt ook een gratis probeerverpakking aanvragen.

® Gedeponeerd handelsmerk van Kimberly-Clark Worldwide, Inc. © KCWW. Alle rechten voorbehouden.

Gratis verzending bij besteding vanaf €30,- Sluiten

0
Winkelmandje
Cookie Settings