Bel onze gratis advies- en informatielijn 0800 - 8400 840     Professionals

  Veelgestelde vragen over onze webshop

  • › Hoe kan ik bij Depend.nl incontinentiemateriaal bestellen?

   Bestellen in de webshop is heel eenvoudig. Lees de uitgebreide uitleg op de pagina 'Gemakkelijk en snel bestellen'.

  • › Hoe snel wordt mijn bestelling geleverd?

   Bestelt u op werkdagen voor 22.00 uur, dan doen wij er alles aan om uw bestelling de volgende dag te bezorgen. Bestelt u in het weekend dan wordt uw bestelling in principe op dinsdag geleverd. Woont u in een verder afgelegen gebied in België, hou dan svp rekening met een dag extra bezorgtijd.

  • › Wat betaal ik aan verzendkosten?

   Uw bijdrage in de verzendkosten bedraagt € 4,95 per bestelling. Indien het totaalbedrag van de door u bestelde Depend artikelen hoger is dan € 30,- dan brengen we u geen verzendkosten in rekening. Dit geldt zowel voor verzending in Nederland als in België.

  • › Worden er kosten in rekening gebracht voor het gebruik van bepaalde betaalmethoden?

   Nee. Op depend.nl berekenen we geen extra kosten voor het gebruik van betaalmethoden zoals iDeal of credit cards.

  • › Wat gebeurt er indien ik niet thuis ben als mijn bestelling wordt bezorgd?

   We leveren uw bestelling op een discrete wijze bij u thuis af. Mocht u niet thuis zijn dan leveren we uw bestelling op een later moment bij u af.

  • › Kan ik mijn bestelling terugsturen als ik niet tevreden ben?

   Tot 14 dagen na ontvangst van uw bestelling heeft u het recht om af te zien van uw aankoop, zonder boete en zonder opgave van reden. Lees de uitgebreide uitleg op de informatiepagina 'Retouren'.

  • › Ik heb geen e-mailadres. Hoe kan ik nu producten bestellen?

   Onze webshop verplicht u, net als de meeste andere webshops, een e-mailadres in te vullen bij uw bestelling. Wanneer u geen e-mailadres heeft vragen wij u contact op te nemen met onze gratis advies- en informatielijn 0800 - 8400 840 (of 0800 - 81891 vanuit België) en uw bestelling telefonisch door te geven. Let op: dit geldt momenteel alleen voor gratis probeerverpakkingen. We kunnen helaas nog geen betaalde bestelling aannemen per telefoon. We werken er wel aan om dat mogelijk te maken.

  • › Kan ik ook Depend producten in België geleverd krijgen?

   Ja, dat is mogelijk. En daarbij gelden dezelfde regels als voor Nederland: voor 22.00 uur besteld is de volgende werkdag bezorgd (m.u.v. afgelegen gebieden) en de verzendkosten bedragen 4,95 (bij een bestelling boven de 30 euro zijn de verzendkosten gratis).

  • › Worden mijn aankopen bij Depend.nl vergoed door mijn zorgverzekering?

   Nee, het betreft een aankoop die niet wordt vergoed vanuit uw zorgverzekering. Dit biedt als voordeel dat u zelf bepaalt welk Depend-product u kiest en hoeveel stuks per dag u wenst te gebruiken.Om in aanmerking te komen voor vergoeding via uw zorgverzekeraar adviseren we u om contact op te nemen met uw huisarts. Incontinentie valt onder de vergoede zorg waarvoor een eigen risico geldt van maximaal 385 euro per jaar (2016).

  • › Wat betekent 'Ik ben geen robot' / 'I am not a robot'?

   Bij het bestellen van een probeerpakket vind u onderaan het bestelformulier een een blokje waarin u moet aanvinken dat 'u geen robot bent'. Wij zijn genoodzaakt deze zogenaamde captcha techniek toe te passen om te voorkomen dat kwaadwillenden honderden probeerpakketten tegelijk bij ons bestellen. U - als 'niet-robot' kunt gewoon een vinkje zetten in het vakje. Mogelijk wordt u vervolgens nog gevraagd een aantal afbeeldingen aan te klikken. Dit is de laatste controle die uitgevoerd moet worden. Daarna kunt u uw bestelling afronden.

  • › Wat moet ik doen bij een geschil met Depend.nl over een aankoop in de Depend webshop?

   Depend.nl is aangesloten bij WebwinkelKeur. In lijn met de regels van dit keurmerk zullen wij altijd samen met u trachten tot een goede oplossing te komen bij een eventueel geschil. Indien wij er onderling niet uit zouden komen, biedt WebwinkelKeur een onafhankelijke geschillencommissie in samenwerking met Geschilonline.

 • Veelgestelde vragen over incontinentie

  • › Wat is urine-incontinentie?

   Urine-incontinentie is de medische term voor iedere vorm van ongewenst urineverlies waarbij de beheersing over het ledigen van de blaas ontbreekt.Het is een veel voorkomende aandoening die zowel mannen als vrouwen kan overkomen. In Nederland hebben naar schatting ruim een miljoen mensen last van licht tot zwaar urineverlies. Door de toenemende vergrijzing -steeds meer mensen bereiken een hogere leeftijd- zal dit aantal in de toekomst verder toenemen.

  • › Wat is de oorzaak van urine-incontinentie?

   Urine-incontinentie kan meerdere oorzaken hebben. Het kan ontstaan door verzwakte blaasspieren, complicaties na een operatie, een herseninfarct of chronische ziektes zoals diabetes, MS en Parkinson’s. Andere ziektes die de zenuwen van de blaas of het ruggenmerg aantasten, kunnen ook urine-incontinentie veroorzaken. Specifiek bij vrouwen kan de oorzaak liggen in complicaties tijdens de zwangerschap, de bevalling of door een chirurgische ingreep aan de baarmoeder. Bij mannen liggen prostaatproblemen vaak ten grondslag.

  • › Bestaan er verschillende typen incontinentie?

   Ja, er zijn meerdere verschillende typen van incontinentie: stress incontinentie, aandrang incontinentie, overloop incontinentie en functionele incontinentie.

  • › Wat moet ik doen als ik incontinentieklachten heb?

   Het is verstandig om uw huisarts te raadplegen als u last heeft van ongewenst urineverlies. U hoeft zich niet te schamen. Incontinentie is een veel voorkomende aandoening waar uw huisarts zeker bekend mee is.Voordat u gaat, is het goed om bij te houden hoeveel vloeistof u drinkt op een dag, hoe vaak u naar het toilet gaat en hoeveel urine u ongeveer verliest. Verliest u druppels, scheuten of de volledige blaasinhoud? Ook de omstandigheid waarin u urine verliest is van belang. Gebeurt het spontaan of vooral tijdens inspanning, lachen, hoesten of niesen?

  • › Wat is de functie van mijn blaas?

   Uw lichaam slaat urine op de blaas. Tijdens het urineren trekken spieren van de blaas samen om urine naar de urinebuis te laten stromen. Op hetzelfde moment ontspannen de spieren rondom de urinebuis om de passerende urine door te laten. Er is sprake van incontinentie als urine de blaas en urinebuis verlaat zonder dat u hier controle over heeft.

  • › Hoe kan ik mijn incontinentieklachten beperken?

   Naast het gebruik van het juiste incontinentiemateriaal kunt u een aantal simpele adviezen opvolgen om uw klachten te helpen beperken.• Ga regelmatig naar het toilet, stel het urineren niet uit en neem de tijd. Ledig de blaas volledig en zet vooral geen kracht tijdens het uitplassen.• Drink minimaal 6 tot 8 glazen water per dag om uw blaas gezond te houden. Als u minder drinkt, wordt uw urine geconcentreerder en kunnen sommige bestanddelen in uw urine irritatie aan de wand van de blaas en de urinebuis veroorzaken.• Pas op met wat u eet en drinkt. Sommige ingrediënten kunnen namelijk uw blaas prikkelen, zoals cafeïne, alcohol, producten met een hoge zuurgraad (bijv. citrusvruchten, tomaten), chocolade, kunstmatige zoetstoffen, pittige kruiden en koolzuurhoudende dranken. Neem de tijd om te ontdekken welke etenswaren of dranken uw incontinentieklachten verergeren en probeer deze zo min mogelijk te consumeren.• Let op uw gewicht. Overgewicht veroorzaakt namelijk extra druk op uw blaas en de omringende spieren. Afvallen kan helpen om incontinentieklachten te verminderen. Raadpleeg uw huisarts voor ondersteuning bij gewichtsverlies.• Doe regelmatig bekkenbodemoefeningen. Besteed hier iedere dag 5 tot 10 minuten aan om zo de spieren te trainen die de doorvoer van urine beheersen.

  • › Hoe bespreek ik mijn incontinentie met mensen in mijn omgeving?

   Bedenk eerst welke mensen u op de hoogte wilt brengen van uw incontinentie en kies een geschikt moment in een rustige omgeving om het te vertellen. Bedenk vooraf hoe u het wilt gaan zeggen, leg uit wat er precies aan de hand is, welk effect dit urineverlies heeft op uw leven en welke behandeling u volgt. Biedt de mensen die u het vertelt de gelegenheid om vragen te stellen.Waarschijnlijk verwacht u dat zij er veel moeite mee zullen hebben of heftig zullen reageren op het nieuws. Volgens deskundigen blijkt dat in de praktijk vaak mee te vallen. Juist doordat u hen in vertrouwen neemt, ontstaat er meer begrip en kan de band juist sterker worden.

  • › Hoe ga ik op het werk om met mijn incontinentie?

   • Zorg er voor dat u het juiste incontinentiemateriaal gebruikt, dus een goed passend product in de juiste maat met voldoende absorptie. De producten van Depend maken gebruik van superabsorberende materialen die vloeistoffen vasthouden en geurtjes voorkomen. Gebruik zeker geen producten die hier niet voor bedoeld zijn, zoals maandverband of tissues. De productwijzer van Depend helpt u bij het vinden van het product dat het best bij u past.


   • Voorkom het drinken van cafeïne. Dit bestanddeel van koffie drijft vocht af uit uw lichaam waardoor u meer last zult hebben van urineverlies. Drink wel 6-8 glazen water per dag om te voorkomen dat de wand van uw blaas en urinebuis geirriteerd raken door geconcentreerde urine.


   • Doe regelmatig bekkenbodemoefeningen. U kunt deze ook op het werk doen zonder dat uw collega’s het merken.

  • › Ik ben veel buitenshuis. Hoe kan ik me hierop voorbereiden?

   Als u last heeft van incontinentie betekent dat zeker niet dat u minder mobiel hoeft te zijn. Een goede voorbereiding is hierbij wel van belang. Hier volgen enkele tips:

   Neem voldoende reserveproducten mee. De producten van Depend zijn discreet en hygiënisch per stuk verpakt zodat ze zeer geschikt zijn om mee te nemen onderweg.

   Houd plastic zakjes binnen handbereik om gebruikte producten in af te voeren en weg te werpen. Gebruik hiervoor ondoorzichtige zakjes zodat de inhoud niet zichtbaar is.

   Maak een tijdschema zodat u met regelmaat uw gebruikte product verwisselt.

   Kijk vooraf waar de toiletten zich bevinden, zeker op plaatsen waar u wat langer verblijft.

  • › Hoe kan ik me het best beschermen bij urineverlies?

   Depend® heeft een uitgebreid assortiment producten die speciaal zijn ontwikkeld om mannen en vrouwen bescherming te bieden bij ongewenst urineverlies. De kern van superabsorberende materialen houdt vloeistof vast en voorkomt geurtjes. Daarnaast bieden de producten van Depend zekerheid, bewegingsvrijheid en een perfecte pasvorm specifiek voor mannen en vrouwen.

  • › Waarom zijn er specifieke Depend-producten voor vrouwen en mannen?

   Juist omdat vrouwen en mannen een andere lichaamsbouw hebben, levert Depend® specifieke producten voor vrouwen en voor mannen. Dit garandeert absorptie op de juiste plek, een betere pasvorm en meer zekerheid. Gebruik de productwijzer om het product van Depend te vinden dat het best bij u past.

  • › Hoe vaak moet ik mijn Depend-product verwisselen?

   Dat verschilt van persoon tot persoon. Depend® producten zijn ontworpen om -afhankelijk van de hoeveelheid vloeistof- meerdere urinelozingen en verscheidene hoeveelheden vloeistof op te kunnen nemen. Dat betekent dat u minder vaak hoeft te wisselen. Gebruik de productwijzer om het Depend-product te vinden dat het best bij u past.

  • › Hoe kan ik Depend producten wegwerpen?

   Depend-producten zijn gemaakt voor éénmalig gebruik en kunnen daarna bij het restafval weggeworpen worden. Deponeer geen materiaal in het toilet, zo voorkomt u verstopping .

  • › Kan ik Depend eerst uitproberen voor ik ga bestellen?

   We begrijpen dat u graag zeker wilt zijn dat u het juiste incontinentiemateriaal kiest. Onze adviseurs kunnen u daarbij helpen, maar we hebben ook handige probeerpakketten. Daarin zitten verschillende Depend producten welke u op uw gemak kunt proberen zodat u zelf kunt bepalen welke het beste bij u past. Ga naar de probeerpakket-pagina en vraag een gratis pakket aan.

  • › Waarom veroorzaken prostaatbehandelingen vaak urineverlies?

   De prostaat is een kleine klier die een onderdeel is van het mannelijk voortplantingssysteem en de vorm en afmeting heeft van een walnoot. Deze klier omsluit een deel van de urinebuis, die de urine vanuit de blaas afvoert. Vergrote prostaatklieren kunnen de urinebuis blokkeren waardoor het urineren wordt belemmerd.Door de prostaat operatief te verwijderen of uit te schakelen via bestraling, kan storing ontstaan in het mechanisme dat urine in de blaas houdt. Dit kan resulteren in incontinentie. Bestraling kan de capaciteit van de blaas verminderen en samentrekkingen veroorzaken die de urine naar buiten perst. Operaties kunnen soms de zenuwen beschadigen, zodat de controle over de blaas vermindert.

  • › Wat zijn de meest voorkomende prostaatproblemen?

   Prostatitus. Dit is een ontsteking van de prostaat (meestal bacterieel) die behandeld kan worden met antibiotica.Vergrote prostaatklier. De prostaatklier wordt bij bijna alle mannen groter naarmate de leeftijd stijgt. In sommige gevallen kunnen hierdoor problemen ontstaan. De aandoening staat bekend als 'benigne prostaathyperplasie' (BPH). Het is een bekend probleem en treft meer dan 50% van mannen boven de 60 jaar. BPH vertoont symptomen die van man tot man variëren en kan op verschillende manieren behandeld worden. Afhankelijk van de ernst van de klachten kan BPH onder controle gehouden worden door de levensstijl te veranderen, via medicatie of middels een operatie. Sommige van deze behandelingen, met name een operatie, kunnen incontinentie tot gevolg hebben.Prostaatkanker. Hier ontstaat een kwaadaardige tumor in de prostaatklier die zich door het lichaam kan verspreiden en zeer ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

  • › Wat kan ik doen om incontinentieklachten na een prostaatoperatie te voorkomen of te verminderen?

   Pas uw leefpatroon aan: • Ga regelmatig naar het toilet om te urineren, stel niet uit en neem de tijd. Ledig de blaas volledig en zet vooral geen kracht tijdens het uitplassen. • Drink minimaal 6 tot 8 glazen water per dag om uw blaas gezond te houden. Als u minder drinkt, wordt uw urine geconcentreerder en kunnen sommige bestanddelen in uw urine eerder irritatie aan de wand van de blaas en de urinebuis veroorzaken. • Pas op met wat u eet en drinkt. Sommige ingrediënten kunnen namelijk uw blaas prikkelen, zoals cafeïne, alcohol, producten met een hoge zuurgraad (citrusvruchten, tomaten), chocolade, kunstmatige zoetstoffen, pittige kruiden en koolzuurhoudende dranken. Neem de tijd om te ontdekken welke etenswaren of dranken uw incontinentieklachten verergeren en probeer deze zo min mogelijk te consumeren. • Let op uw gewicht. Overgewicht veroorzaakt namelijk extra druk op uw blaas en de omringende spieren. Afvallen kan helpen om incontinentieklachten te verminderen. Raadpleeg uw huisarts voor ondersteuning bij gewichtsverlies. • Doe regelmatig bekkenbodemoefeningen. Besteed hier iedere dag 5 tot 10 minuten aan om zo de spieren te trainen die de doorvoer van urine beheersen. Medicatie. Er bestaan medicijnen die de blaascapaciteit kunnen verhogen en de frequentie van urineren kunnen verlagen. Daarnaast kan het zijn dat u al medijnen gebruikt die een negatieve invloed hebben op uw urineverlies en is het in overleg met uw arts mogelijk om van medicatie wisselen. Neuromusculaire elektrische stimulatie. Deze behandeling wordt gebruikt om de zwakke spieren rond de blaas te stimuleren en op die manier meer controle te krijgen over de blaas.Operatieve ingrepen. Kunstmatige kringspier. Dit betreft een medisch apparaatje dat in het lichaam wordt aangebracht en door de patiënt zelf kan worden bediend. Door middel van een pompje kan de druk in een manchet rondom de urinebuis worden verhoogd of verlaagd. Hierdoor kan de doorgang van urine in de urinebuis worden gereguleerd.Sling. Dit is een synthetische chirurgische band die geplaatst wordt op een bij de blaas gelegen gedeelte van de urinebuis waardoor deze licht wordt dichtgedrukt en in een nieuwe positie komt te liggen. Hierdoor kunnen soms incontinentieklachten verholpen worden.

  • › Zijn Depend producten getest op allergische reacties?

   Ja, alle Depend producten zijn pH neutraal en alle materialen die erin verwerkt zijn, zijn vooraf getest op een eventuele reactie van de huid.

 • Veelgestelde vragen over ons nieuwe verband

  • › Waarom zijn de Depend verband veranderd?

   We hebben onze verbanden verbeterd, zodat ze nog beter aansluiten bij de wensen van onze gebruikers.

  • › Wat is de 4in1 technologie?

   De unieke 4in1 Technologie zorgt voor een superieure bescherming en een comfortabel en veilig gevoel.Veel vrouwen met urineverlies gebruiken nog steeds gewone inlegkruisjes of maandverband. Het gebruik van een speciaal inlegkruisje of verband voor urineverlies geeft superieure bescherming en een comfortabel en veilig gevoel.Onze unieke 4in1 Technologie zorgt voor een: snelle absorptie, ultiem droog gevoel (3x droger dan maandverband), geurprotectie en optimale bescherming tegen lekken.

  • › Kan ik de oude verbanden nog kopen?

   Ja, we hebben nog wat laatste pakken 'oud' verband. deze zijn nu te koop met 40% korting in onze outlet-shop.

  • › Waarom ziet het verband er anders uit?

   We hebben de verbanden een moderner en vrouwelijker uiterlijk gegeven.

  • › Het nieuwe verband lijkt anders van afmeting. Klopt dat?

   Ja, dat klopt. De verbanden hebben een nieuwe anatomische vorm. Smaller in het kruis en breder aan de voor- en achterkant van het verband.

  • › Kan het kloppen dat het nieuwe verband meer irriteert?

   Nee, dat is uiteraard niet de bedoeling. Depend ontwikkelt en produceert de verbanden uiterst zorgvuldig, zodat onze producten niet gaan irriteren. Het is belangrijk om het verband regelmatig te verschonen.

  • › Ik gebruik dezelfde absorptie als voorheen. Waarom heb ik meer last van lekkage?

   Dat is niet de bedoeling. Draagt u nauwsluitend ondergoed? Heeft u al een zwaarder verband geprobeerd? Dat zal in de meeste gevallen helpen.

  • › Waar worden de nieuwe verbanden geproduceerd?

   Deze nieuwe Ultra Mini inlegkruisjes, de Mini en Normal verbanden worden door Kimberly-Clark in China geproduceerd.De Normal Plus, Extra, Super, Super Plus en Maximum verbanden worden door Kimberly-Clark in Vietnam geproduceerd.

Cookie Settings