Bel onze gratis advies- en informatielijn 0800 - 8400 840     Professionals

Assortiment incontinentiemateriaal

Het belangrijkste van producten bij urineverlies is dat u zich veilig en beschermd voelt. En niet iedereen is hetzelfde. Daarom hebben we een uitgebreid assortiment discreet incontinentiemateriaal bij licht urineverlies tot zware incontinentie. Alle producten koopt u heel eenvoudig en discreet online.

Weet u niet welk incontinentiemateriaal geschikt is voor uw situatie? Vind het product dat het best bij u past met ons productadvies en vraag een gratis probeerverpakking aan.

Lees meer Toon minder

Stel een Aflopende Directie in

Stel een Aflopende Directie in

Incontinentiemateriaal

Incontinentiemateriaal is een product waarmee u de gevolgen van urine- of ontlastingsverlies kunt verlichten. Aangezien incontinentieverschijnselen onderling sterk kunnen variëren zijn er verschillende soorten incontinentiemateriaal verkrijgbaar. Bij Depend vindt u een ruim assortiment aan materialen voor uiteenlopende situaties. Op deze manier bieden wij voor iedere vorm van incontinentie een passende oplossing. Door gebruik te maken van ons productadvies kunt u snel en eenvoudig incontinentiemateriaal vinden dat niet alleen aansluit bij het moment waarop u urine verliest, maar ook bij de ernst van uw klachten. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten incontinentiemateriaal die u in ons assortiment kunt terugvinden. Bovendien lichten we kort toe tussen welke vormen van incontinentie er onderscheid gemaakt kan worden.

Soorten incontinentiemateriaal

Welk type incontinentiemateriaal u nodig heeft is afhankelijk van uw geslacht, het moment van de dag waarop u klachten ervaart én de mate van incontinentie. Incontinentieklachten kunnen immers variëren van enkele druppels tot kleine scheutjes of flinke scheuten. Daarnaast ervaren mannen soms problemen in de vorm van nadruppelen. Voor zowel mannen als vrouwen zijn er incontinentie hulpmiddelen in de vorm van inlegkruisjes en absorberende onderbroeken (‘broekjes’) verkrijgbaar. Pants zijn uitermate geschikt bij het verlies van flinke scheuten urine. Inlegkruisjes zijn geschikt bij het verlies van druppeltjes urine. Wanneer uw urineverlies wordt veroorzaakt door hoesten, niezen en lachen heeft u - afhankelijk van de ernst van uw klachten- keus tussen zowel broekjes als inlegkruisjes.

Vormen van incontinentie

Bij Depend vindt u incontinentiemateriaal voor alle vormen van incontinentie. Aan deze vormen kunnen vijf (fysieke) oorzaken ten grondslag liggen. Urge-continentie en druppel-incontinentie worden veroorzaakt door problemen met een overactieve blaas (‘urge’) dan wel een overvolle blaas (druppel-incontinentie). Ook functionele incontinentie manifesteert zich door een overvolle blaas, maar dit probleem ontstaat wanneer u niet op tijd het toilet haalt. De vierde vorm, inspanningsincontinentie, doet zich voor tijdens een plotselinge drukverhoging in de buik. Ontlastingsincontinentie kan veelal worden toegeschreven aan problemen met spierbeheersing. Wilt u graag te weten komen welke producten geschikt zijn voor uw situatie? Lees dan het productadvies op de website om eenvoudig na te gaan welke incontinentie hulpmiddelen het best aansluiten bij uw symptomen!

Incontinentiemateriaal bestellen bij Depend

Via onze webshop kunt u eenvoudig incontinentiemateriaal bestellen. We vinden het belangrijk dat u met een veilig gevoel uw bestelling plaatst. Daarom bezorgen wij uw aankoop altijd discreet bij u thuis. Heeft u vragen over een specifiek product, of twijfelt u tussen verschillende materialen? Neem dan vooral even contact met ons op. U kunt ons hiervoor gratis bereiken via het telefoonnummer 0800-4000 840, of een bericht sturen naar onze klantenservice. Zo kunt u vol vertrouwen incontinentiemateriaal kopen dat bij uw wensen aansluit.

Bent u inmiddels benieuwd geworden naar ons assortiment van incontinentiematerialen? Bekijk dan vooral de producten op deze overzichtspagina en bestel vandaag nog uw hulpmiddelen.
Cookie Settings