Heeft u ook zo’n zin in het voorjaar?

Tips voorjaar

Lekker weer naar buiten! Fietsen, wandelen of aan de slag in de tuin. Ga er lekker op uit en zorg goed voor uzelf. Met deze 7 tips bent u klaar voor het voorjaar.

Tip 1. Haal het voorjaar in huis

Het voorjaar is dichterbij dan u denkt. Bloeiende bolletjes geven kleur aan borders en de eerste bloemen komen al uit de knop. Laat ook in uw tuin of op uw balkon het voorjaar sprankelen. Vul potten met paarse of gele violen of maak zelf een mooi windlicht. Zet binnen vrolijke voorjaarsbloeiers neer, daarmee haalt u echt het voorjaar in huis. Dat kan makkelijk, want er zijn al volop tulpen, hyacinten, narcissen en blauwe druifjes te koop die uw huis direct opfleuren. Alles is leuk en bloeit binnen heel eenvoudig. Daarmee haalt u heel gezellig het voorjaar in huis.

Tip 2. Maak een lentewandeling of -fietstocht

Wandelen is een geweldige manier om lekker in je vel te komen. Zodra de eerste warme zonnestralen doorbreken, is het fijn om een wandeling te maken door de stad of in de natuur. Kom lekker tot uzelf of ga gezellig samen op pad. Op de site van de ANWB staan mooie wandelroutes. Er is ook een pagina met handige wandelroute-apps, zo kunt u heel makkelijk de mooiste natuurgebieden van Nederland of bijvoorbeeld erfgoedlocaties rondom Amsterdam verkennen. Of doe eens iets anders en volg een beleefroute. Met keuze uit onder meer Verhalenroutes, Quizroutes en Kinderroutes. Leuk ook met (klein)kinderen.
Gaat u liever fietsen? Ook dan zijn er vele routes te vinden op de site van de ANWB.

Tip 3. Focus op wat u wilt

Veel mensen worden gelukkiger als de lente weer aanbreekt. Niet alleen door de energie die de zon geeft, maar ook omdat de lente de tijd is voor een nieuwe, frisse start. Waar richt u zich op deze lente? Heeft u een doel? Misschien een gezonder lichaam, meer tijd voor familie, eens goed opruimen of meer genieten van de natuur. Wat het ook is, focus u erop en doe het stap voor stap: concreet en haalbaar.

Tip 4. Ga erop uit

Het is heerlijk om erop uit te gaan in het voorjaar. De Keukenhof is natuurlijk prachtig in dit jaargetijde. Of bezoek Leeuwarden, in 2018 de culturele hoofdstad van Europa. Houdt u van kunst? Tot en met 18 maart kunt u nog naar de Tefaf in Maastricht, de meest toonaangevende kunst- en antiekbeurs ter wereld. Op trips.nl en recreatief.nl vindt u nog veel meer leuke ideeën voor een dagje weg. Of een weekendje….

Tip 5. Eet gezond én lekker

De tijd van stamppotten is voorbij. Bij het voorjaar passen salades, vers fruit en lekkere broodjes. Lekkere lenterecepten vindt u op foody.nl, op leukerecepten.nl of via Allerhande. En heeft u al zin in Pasen en paasrecepten? Kijk dan op lekkertafelen.nl.
Wilt u vooral ook gezond koken? Het Voedingscentrum geeft uitgebreide uitleg en handige informatie over wat goed is voor uw lijf. Bijvoorbeeld handige informatie over de Schijf van Vijf. Maar ook lekkere en gezonde recepten. Iedere week is er nieuw Menu van de week. Dat wordt smullen dit voorjaar.

Tip 6. Leg uw favoriete beeld vast

De natuur is prachtig in het voorjaar. Ontluikende bloesem en de eerste zonnestralen, maar ook buiten spelende (klein)kinderen. Hoe legt u al dat moois ook echt stralend vast? Gebruik bijvoorbeeld een eenvoudige achtergrond, heb oog voor details en plaats uw onderwerp niet in het midden. Lees deze en meer fotografietips voor een beter resultaat. Print uw foto’s vervolgens uit en lijst ze in. Of maak een fotoboek.

Tip 7. Sta op tijd op

Een goed begin van de dag is goud waard. Wat u het eerste uur van de dag doet, bepaalt vaak hoe de rest van uw dag eruitziet. Wie in de haast dingen vergeet, loopt meestal de rest van de dag achter de feiten aan. Door vroeg te starten, verlaagt u onmiddellijk uw stressniveau. En op tijd opstaan heeft meer voordelen. U geniet optimaal van de ochtendrust, heeft tijd om te ontbijten en bent productiever gedurende de dag. Dus sta op tijd op en geniet!

Meer tips?

Op onze Tips-pagina staan nog meer handige tips over het omgaan met urineverlies. Meld u hieronder aan voor de nieuwsbrief en ontvang alle tips in uw mailbox.

® Gedeponeerd handelsmerk van Kimberly-Clark Worldwide, Inc. © KCWW. Alle rechten voorbehouden.

Gratis verzending bij besteding vanaf €30,- Sluiten

0
Winkelmandje
Cookie Settings