7 tips om een feestje te maken van Kerstmis en de jaarwisseling

Heeft u ook zo’n zin om de kerstboom te zetten, het huis gezellig te maken en er lekker op uit te gaan? Lees dan hier de tips die Depend voor u heeft.

Tip 1. Maak het thuis gezellig

De sfeer in uw huis, de kleuren van uw meubels en uw verlichting hebben invloed op uw humeur. Een goede reden om het met de feestdagen extra sfeervol te maken in huis. Voor uzelf en voor uw bezoek. Zet een mooie boom neer en zorg voor een gezellige aankleding. Heeft u een open haard? Leg dan droog hout klaar zodat u lekker kunt genieten bij een knapperend haardvuur.

Tip 2. Ga gezellig een dagje weg

In de maand december zijn er op veel plekken leuke dingen te doen. Het internet staat vol inspiratie. Zo wordt van 20 t/m 30 decembert het karakteristieke centrum van Breda weer omgetoverd tot dé wintersensatie van Nederland. Ook zijn bezoekjes aan de vele sfeervolle kerstmarkten altijd leuke bestemmingen in deze maand. Op de kerstdagen zelf hoeft u ook niet binnen te blijven. Maak een mooie wandeling − in de buurt of eens op een verrassende plek. Via www.wandelnet.nl kunt u heel eenvoudig wandelroutes zoeken of eigen routes plannen. Ook via de NS kunt u wandelingen vinden of leuke dagtochten boeken met korting. Wat denkt u bijvoorbeeld van een avondcruise tijdens het Amsterdam light festival.

Tip 3. Lekker samen koken

Houdt u van lekker koken? Dan kunt u zich met de Kerst helemaal uitleven. Eerst natuurlijk de voorpret bij het bedenken van de verschillende gangen, daarna de planning en het koken. En dan natuurlijk het heerlijke eten zelf en de complimenten van uw tafelgenoten. Pas wel op met gekruid eten, citrusvruchten en tomaten; die kunnen uw blaas irriteren. Broccoli, kool en champignons daarentegen hebben juist een gunstig effect. Bent u niet zo’n kok, of heeft u minder tijd? Ook dan zijn er volop websites met inspiratie en lekkere gerechten die eenvoudig en snel maar toch heerlijk zijn. Als u met meerdere mensen bent, kunt u iedereen een gang of een gerecht laten meebrengen. Dat neemt veel werk weg zodat er ook voor u meer tijd is om gezellig te blijven zitten.

Tip 4. Vermijd stress

Veel mensen denken dat met de Kerst alles perfect moet zijn. Een exclusief diner, een prachtig aangekleed huis, volop bezoek en er zelf ook tiptop uitzien. Dat geeft wellicht geen gezelligheid, maar stress. Geef uzelf ook tijd om te genieten, temper de verwachtingen van uzelf en focus u op de mensen om u heen. Want Kerst is een gezellig feest. Dus kijk eens minder naar alle verplichtingen en eisen van uzelf. Misschien hebt u iets aan de tips van een psycholoog of de tips van iemand die steeds broedt op een leuker leven.

Tip 5. Wissel alcohol af met water

Een gezellige kerstborrel, een lekker wijntje bij het eten… in de maand december drinken veel mensen meer alcohol dan normaal. Natuurlijk kan een alcoholisch drankje geen kwaad, maar wissel het af met andere dranken zoals water. Want alcohol onttrekt vocht aan het lichaam en wanneer urine te geconcentreerd wordt, kan het de blaas prikkelen.

Tip 6. Dress-up!

De kerstdagen maar zeker ook de jaarwisseling zijn momenten om eens extra aandacht te besteden aan uw kleding. Soms geldt er een zelfs dresscode bij feestjes. Misschien wilt u in het nieuw? Of maakt u uw eigen feestelijke outfit door kledingstukken anders te combineren. Onnodig te zeggen dat donkere kleding veiliger is bij onverwacht urineverlies. Maar feestkleding is over het algemeen donker dus dat zal geen probleem zijn.

Tip 7. Geniet en luister naar uzelf!

Hoe u de Kerst en de jaarwisseling ook gaat vieren: geniet ervan! Vier het op de manier die bij u past. Misschien krijgt u energie van grote gezelschappen of wilt u het juist liever klein houden. Het belangrijkste is dat u leeft in het moment, doet wat goed voelt en geniet!

Depend wenst u hele gezellige feestdagen en een gezond en fijn 2018!

Meer tips?

Op onze Tips-pagina staan nog meer handige tips over het omgaan met urineverlies. Meld u hieronder aan voor de nieuwsbrief en ontvang alle tips in uw mailbox.

® Gedeponeerd handelsmerk van Kimberly-Clark Worldwide, Inc. © KCWW. Alle rechten voorbehouden.

Tot en met zondag 24 maart: 3 halen = 2 betalen. LET OP: Maandboxen zijn bij deze actie uitgesloten Bekijk actievoorwaarden Sluiten

0
Winkelmandje
Cookie Settings